God's Forum

Nu sunteti conectat. Conectati-va sau inregistrati-va

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos  Mesaj [Pagina 1 din 1]

1 Sushi de somon afumat la data de Dum Iun 28, 2009 3:54 am

avatar

oni33

Admin
Admin
Sushi de somon afumat


-------------------------------------------------------------------------------------------

Categorie: Mancare gatita
Specific: japonez
Timp preparare: mediu
Nr. portii: 4
Calorii: 200 cal.
Evenimente: Cina romantica
Status: testat


Bucataria japoneza a devenit cunoscuta pentru faptul ca ofera mancaruri deosebite, usor de preparat si cu un nivel scazut de grasimi, asa cum este si acest sushi de somon afumat. Preparati cat mai des sushi, chiar sub forma de sushi de somon afumat si veti obtine o forma si o sanatate de invidiat. Sushi de somon afumat este usor de preparat, trebuie doar sa faceti rost de cateva din ingredientele bucatariei japoneze.

Ingrediente

200 gr orez cu bobul lung
2 linguri otet
4 lingurite zahar cu granulatie fina
1/2 lingurita sare
2 foi de sushi nori (alga folosita pentru sushi)
100 g somon afumat
1/2 castravete taiat fasii subtiri

Pentru garnitura

pasta de wasabi
sos de soia japonez shoyu
ghimbir murat

Mod de preparare
Se spala orezul in apa rece, se pune intr-o cratita impreuna cu o cantitate egala de apa. Cand clocoteste, se acopera cu un capac, se reduce flacara si se lasa sa fiarba la foc mic circa 10 minute, apoi se stinge focul si se lasa orezul acoperit sa mai fiarba in aburi inca 10 minute;

Separat intr-o cratita mica se incalzeste otetul, in care s-a pus zaharul si sarea. Cand zaharul s-a dizolvat complet, se toarna otetul peste orezul fiert si se amesteca bine;

Se pune orezul pe un platou intins si se afaneaza;

Se aseaza o foaie de sushi nori pe un suport pentru sushi (o bucata de material textil tare, o rogojina, putin mai mare dec�t foaia de sushi nori) si se intinde pe ea jumatate din orezul racit, apoi se aseaza la marginea acestuia jumatate din somon si din fasiile de castravete;

Se ruleaza orezul si somonul afumat cu ajutorul materialului-suport. Se umezeste lama unui cutit foarte ascutit si se taie ruloul astfel format in bucati de circa 2 cm. Se repeta operatia cu cealalta foaie de sushi nori, orezul, castravetele si somonul afumat ramas;

Se serveste cu wasabi, sos de soia si ghimbir murat.Pentru prepararea orezului vezi si reteta de: Sushi de orez.


Tips:

Sushi nori si wasabi sunt ingrediente specifice pe care le veti gasi la raioanele de specialitate din supermarket. Pentru o varianta mai ieftina, folositi in loc de somon afumat, ton din conserva, amestecat cu putina maioneza si ceapa verde.

Vezi profilul utilizatorului http://anyfs.forumz.ro

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus  Mesaj [Pagina 1 din 1]

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum


Forumgratuit.ro | Arta, Cultura si Timp liber | Naruto | © PunBB | Forum gratuit de suport | Contact | Semnaleaza un abuz | Creeaza-ti un blog